Steden & Cultuur


Marbella ‘Old Town’

Het oude stadsgedeelte van Marbella staat gekend om zijn gezellige smalle & kleurrijke straatjes, waar je leuk kan vertoeven tussen de winkeltjes, restaurants & bars.  Eén van de meest bekende pleintjes is de Plaza de los Naranjos!

km afstandPuerto Banùs

De haven van Puerto Banùs staat synoniem voor rijkdom & luxe: de mooiste jachten, designer shops, ronkende motoren van exclusieve sportwagens.  In 2020 bestaat Puerto Banùs 50 jaar, met extra evenementen!

km afstandSevilla

De hoofdstad van Andalusië heeft veel te bieden: één van de grootste historische centra in Europa, de geboorteplaats van de flamenco, de nog steeds bevaarbare rivier Guadalquivir die door het centrum loopt, de kathedraal, het Alcazar, enz enz.  De perfecte dagtrip vanuit Marbella.

uur rijdenCórdoba

De ontstaansgeschiedenis van deze stad gaat terug tot enkele eeuwen voor Christus.  Zijn rijke traditie & cultureel erfgoed staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Opgelet, Córdoba is één van de heetste steden van Spanje, met temperaturen die vlotjes de 35gr bereiken de hele zomer lang.  Bezienswaardigheden: de ‘mezquita’ (= een moskee van 23.000m²), de Romeinse brug over de rivier & de ruines van de Medina Azahara.

uur rijdenRonda

Het meest opvallende aan Ronda is de kloof die de stad in twee delen verdeeld: de Tajo de Ronda.  Enkele historische boogbruggen over deze diepe kloof verbinden beide stadshelften met elkaar.  Daarnaast vind je in Ronda ook de oudste arena voor stierengevechten waar je in september nog steeds eentje kan bijwonen.

uur rijdenMálaga

De hoofdstad van de provincie Málaga, en tevens havenstad, toeristische trekpleister en hotspot.  Verder is Málage ook een belangrijke vertrekplaats voor cruiseschepen, en dé luchthaven bij uitstek om efficiënt naar Marbella (en bij uitbreiding The Golden Mile) te reizen.  De stad organiseert ook talrijke evenementen, het hele jaar door, voor een plezierig dagje of nachtje uit.

min. rijdenGibraltar

De meest bekende rots van het Europese vasteland.  Gibraltar is eeen Brits overzees gebied met Engels als de officiële taal maar waar men wél rechts rijdt.  Met een kabelbaan komt u boven op de top voor een panoramisch uitzicht, of een ontmoeting met de kolonie berberapen die in Gibraltar leven.

uur rijdenPueblos Blancos

De witte dorpen (of Pueblos Blancos in het Spaans) staan bekend om hun unieke schoonheid en spectaculaire ligging – steevast op de top van de berg, met de kleine witgekalkte huizen dicht opéén rondom een kasteel-ruïne. De bergen bezaaid met witte dorpen zijn een lust voor het oog.

uur rijden